+4-Insta-4.gif

Udstillingen +4 er en gruppeudstilling – denne vil føre beskueren ind i tre meget forskellige universer. Den ene kunstner kan nogle nikke genkendende til, da galleriet har udstillet ham før. To af kunstnerne har ikke været vist i galleriet før, og det er en stor fornøjelse at kunne introducere dem til dansk jord.

Jim Sanders er en kendt kunstner i Outsider og Primitive Art, som har opbygget et univers der synes at være baseret i mystiske ritualer og ukendte kræfter. Dette giver hans værker en fængslende karakter, og man kan som beskuer næsten lade sig overvælde af de mange detaljer og den energi de udleder. Alle hans værker fører tilbage til en samlet identitet, en monumental entitet. Dette står i skarp kontrast til de kitchede materialer han bruger, der synes at vidne om en verden som foregår efter vores egen er forsvundet. Hans tematikker er monumentale – død, fødsel, kærlighed – og trækker fortid, nutid og fremtid ind i et enkelt landskab af eksistens. 

Casper Nielsen er en autodidakt kunstner med base i København. Han beskæftiger sig med maleri, collage, tegning, VR og 3d-oplevelser, koncept- og installationskunst, men galleriet viser i denne omgang nye papirværker. Casper beskriver selv sin kunst som en balancegang mellem psykiatri og kreativitet, hvor toner af afrapportering er tydelige. Med en næsten pedantisk tilgang til tegningen gentager Casper mønstre og linjer i sine vildtvoksende motiver. I sin natur er værkerne abstrakte og gådefulde, men i manglen på figurer forekommer det som om tegningerne er vinduer ind i en anden verden. Kølige, golde strækninger af land, bølgende jord og skyer springer op i det menneskelige sind og inviterer beskueren til at spinde sine egne historier af Caspers linjer.

Dave Mutnjakovic har lige så meget fokus på detaljen som Casper, men har en næsten inverteret tilgang til motivet, som er overvældende figurativt. Det samlede billede er faktisk så figurativt at hans store figurer er lavet af mindre figurer, og fungerer derfor som en flerlaget historie, som man kan dykke dybere ned i, jo tættere på man er. Daves tegninger er både poetiske og voldsomme i deres udtryk og har en øjeblikkelig tiltrækningskraft, en urkraft der hiver i vores instinkter. Det tomme rum imellem figurerne bliver til ord idet man kører øjnene over værkerne, og man kan mærke fortællinger om smerte, ensomhed og den menneskelige tilstand dybt inde i sig selv.

Udstillingen +4 åbner den 16. marts kl. 12 – 16 og vises indtil den 4. maj.