Back to All Events

Finissage: The unusual universe

Skoven begynder så småt at falme og efteråret er på vej. Og i Værløse åbner Copenhagen Outsider Art Gallery sæsonen med en dobbelt soloudstilling med italienske Fabrizio Molinario og amerikanske J.J. Cromer.

Udstillingen hedder The Unusual Universe

De to herrer byder dog ikke på efterårsmotiver med falmende farver. Tværtimod. De to selvlærte herrer byder på kunst med spræl i.

Mareridtsbilleder

JJ Cromer begyndte egentlig sin karriere af nød. For der var ingen kunst på væggene i JJ og hans hustru Mary’s første fælles bolig, og de ville gerne leve et liv med kunst. Pengene var små så JJ begyndte med at lave nogle tegninger de hængte op på væggene. Siden er det gået slag i slag med arbejdet, der nu udføres som collager med blæk, farveblyant og blyanter.

Cromer er kendetegnet ved at frembringe mareridtsagtige figurer i et voldsomt ekspressivt billedsprog, der nærmer sig det psykedeliske med et væld af fine detaljer, der kræver et tålmodigt øje.

Dagligdagen som fest

Molinario åbner med sin naive stil en verden, der blæser på perspektiv, men til gengæld forstår at holde en fest. På sin helt egen gakkede facon maler han billeder af folk, der styrketræner i stuen, et dansegulv med dj-pult, en italiensk bager i fuld sving og andre hverdagsscenarier, der i Molinarios pensel bliver til en fjollet fest.

Galleriet i Værløse sætter lidt ekstra kolorit på efteråret.

Earlier Event: September 16
The unusual universe
Later Event: November 11
DARKENED HOTEL ROOMS