Bruce New

New blev født dagen efter, at de glade tressere var overstået, nemlig 1. januar 1970. Han blev født i et splittet USA – måske endda ligeså splittet som vi ser i dag – som søn af en veteran fra Vietnamkrigen og en mor, der drev skønhedssalon i hjemmet, som ligger i hjertet af det gamle USA i staten Kentucky, hvor den stod på countrymusik og hårdt arbejde fra morgen til aften.

News værker rummer elementer af americana, altså folkloristiske elementer fra den amerikanske billedkultur lige fra indianske ørnesymboler til pinupgirls. Han droppede ud af skolen og har tjent til dagen og vejen på ufaglært arbejde, mens han dagligt fiflede med papir og blæk og lavede fabulerende tegninger. En dag indså manden bag værkerne, at han var kunstner og at det var hans vej igennem verden at skabe.

Bruce News tilgang til kunst er også dokumentaristisk. Han aftegner verden, som han oplever den, hver gang han har oplevet noget som en form for dagbog, idekatalog eller journal.

Hans værker bliver til som en collage, hvor han limer elementer på en flade, inden han bearbejder dem visuelt og farvemæssigt. Man finder tit de samme elementer i hans værker, der alle er flade og todimensionelle. Man genkender maskeansigtet, som kunne være fra Ægypten, Påskeøerne eller fra en totempæl i Kentucky. Og så finder man næsten altid universelle symboler som solen, pile, fugle, huse og firbenet fabeldyr. Bogstavet R repræsenterer hans kone Robin, som er af indiansk afstamning. Værkerne indrammes ofte af et gentagende mønster. I det hele taget bevæger han sig et sted, der på en ene side ligner primitiv skrift og supermoderne kunst.

 "The dream portal" 70 x 55 cm in black frame

"The dream portal" 70 x 55 cm in black frame

 "The muse guides the sun through the sky" 55 x 70 cm in black frame

"The muse guides the sun through the sky" 55 x 70 cm in black frame

"The Moon trance"  34 x 41,5 cm in Black Frame